A tofu nagyon jól felszívja az ízeket, így ideális alapanyag fűszeres ételekhez. Ez a csípős tofu saláta mindössze 10 perc alatt összedobható – szuper egészséges, vegán, és kiváló a menopauza időszakában elő nőknek!
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ vörös chili apróra vágva
- 1 fokhagymagerezd, apróra vágva
- 1 evőkanál szójaszósz (glutén-mentes és természetesen erjesztett, ha lehet)
- 100g kemény tofu
- ½ grillezett paprika (piros)
- ¼ kígyóuborka
- 2 marék vegyes saláta levél
- ½ lilahagyma
- 1 zöldcitrom leve
- 1 teáskanál szezámolaj
- 1 evőkanál apróra vágott korianderlevél
Elkészítés
- Vékonyan felszeleteljük a grillezett paprikát, hagymát, fokhagymát és chilit. Apróra vágjuk az uborkát, a tofut pedig 2 cm-es kockákra.
- Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és óvatosan megpirítjuk a fokhagymát és a chilit kb 30 másodpercig. Hozzáadjuk a tofut és 5 percig aranybarnára sütjük, miközben kevergetjük. Hozzáadjuk a szójaszószt és a kicsavart zöldcitrom felét.
- Folyamatosan kevergetve néhány percig sütjük, hogy a tofu kockák minden oldala a szószt alaposan felszívja.
- A salátaleveleket két tányérra szórjuk, majd a hagyma és paprika szeleteket elrendezzük rajtuk. A tofut hozzáadjuk, és néhány korianderlevéllel megszórjuk.
- Közvetlenül tálalás előtt szezámolajjal és a maradék zöldcitromlével leöntjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu