A következő citromos, fahéjas csirkecomb egy marokkói jellegű egytálétel. Nagyon egyszerűen elkészíthető, így ideális lusta vagy rohanós napokra..
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 2.5 cm fahéjrúd
- 2 nagy paradicsom
- Fél tk kurkumapor
- 1 kg csirkecomb (vegyes)
- 25 dkg viaszos burgonya
- 1 fényezetlen vagy bio citrom
- 1 nagy maréknyi petrezselyem zöld
- Só, őrölt bors, forró alapleves (zöldség vagy csirke)
Elkészítés
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- A hagymát felszeleteljük, a paradicsomot durván felaprítjuk.
- Egy lapos, fedeles, tűzálló és hőálló tálba öntjük az olajat és tűzhelyen a hagymát a fahéjjal kb 5 percig sütjük.
- Közben a krumplikat és a citromot karikákra felszeleteljük.
- Amikor a hagyma elkezd barnulni, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a paradicsomot, kurkumát, kissé megsózzuk, majd elkeverjük. Lefedjük a csirkedarabokkal, majd rétegesen a citrom és krumpli karikákkal.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi forró alaplevessel, hogy ellepje.
- Lefedjük, a sütőbe tesszük kb 1 órára.
- Fedő nélkül visszatesszük a tűzhelyre, 15 percig rotyogtatjuk, amíg a mártás sűrű szósszá redukálódik.
- Tálalás előtt megszórjuk aprított petrezselyem zölddel.
Tippek
- Lehetőleg egy öntött vas, casserole típusú tálban készítsük az ételt, amely a hőt jobban magában tartja.
- A burgonyát nem muszáj megpucolni, ha bió – így egészségesebb is. A combot viszont lehet bőrteleníteni sütés előtt – így az is egészségesebb.
- Citromos, fahéjas csirkecomb krumplival fantasztikus családi ebéd, vacsora – bár egytálétel, valami arab köretet vagy salátát érdemes mellé még tálalni.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu