A csirkehús és a marokkói ízek kedvelőinek ajánljuk a következő receptet. A marokkói citromos csirke nem csupán fantasztikus aromát varázsol az asztalunkra, de roppant egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
- 2 tk olívaolaj
- 1 kis vöröshagyma, aprítva
- 4 gerezd fokhagyma, préselve
- 5 cm gyömbér, reszelve
- Fél tk kurkuma
- 8 db csirkecomb
- 1 kis fahéjrúd
- 5 dl csirkeleves
- 1 csipetnyi sáfrány (opcionális)
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 maréknyi mentalevél, aprítva
- 1 maréknyi petrezselyem zöld, aprítva
- 1 maréknyi fekete olíva
Elkészítés
- A felforrósított olajban a hagymát megpuhítjuk. 3 gerezd fokhagymát belepréselünk, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és kurkumát. Egy percig kevergetjük, felöntjük a citrom levével, levessel, beletesszük a csirke darabokat és a fahéj rudat, és sáfrányt. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, 30 percig rotyogtatjuk.
- Közben marokkói gremolata-t készítünk: a mentalevelet, reszelt citromhéjat, petrezselyem zöldet és maradék préselt fokhagymát elkeverjük. Félretesszük.
- A csirke darabokat átteszzük egy tányérra, a mártást felére redukáljuk – ez kb 10 perc. Belekeverjük a gremolata-t és olajbogyókat, visszatesszük a csirke darabokat, átforgatjuk a mártásban.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk egyszerű kuszkusszal és salátával. Kuszkusz receptek>>
- Ideális családi ebédre, de akár vendégváró alkalmakra is! Különösen passzol egy marokkói menübe, pl. marokkói zöldsalátával tálalva.
- A maradékot használjuk fel saláta készítéséhez, még a mártást se öntsük ki – felhasználhatjuk öntetként, szószként – például szeleteljük fel a maradék csirkét hosszú csíkokra, forgassuk meg a felmelegített mártásban, majd töltsünk meg pitta kenyeret vele néhány salátalevél és kevés aprított petrezselyem zöld kíséretében. Isteni finom és gyors szendvics!
- A marokkói citromos csirke egy nagyon egyszerű és nagyszerű étel – igazán érdemes kipróbálni.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu