A chilis babburger egy mexikó beütésű vegetáriánus burger. Érdekes verzió, kissé csípős, és abszolút nem hiányzik a hús belőle..
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 4 szál újhagyma
- 1 zöld chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 maréknyi friss koriander
- 1 konzerv/karton feketebab (400ml)
- 1 tojás, kissé felverve
- Fél csésze zsemlemorzsa (glutén-mentes is jó)
- Fél tk chilipor
- Fél tk őrölt római kömény
- só, bors
Elkészítés
- A hagymákat felaprítjuk. A chilit kimagozzuk, felaprítjuk. A fokhagymákat megpucoljuk, felaprítjuk.
- Forró olajban az aprított zöldségeket puhára sütjük, majd egy turmixgépben a korianderrel pasztává dolgozzuk.
- Hozzáadjuk a lecsurgatott babot, kissé eldolgozzuk a géppel, azaz maradjon a bab darabos!
- A masszát áttöltjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a többi hozzávalót, egy fakanállal elkeverjük. 4 gombócot formálunk a masszából, ezeket a két tenyerünk között laposra nyomjuk.
- Serpenyőben kevés olajat felmelegítünk, amikor forró, a babburger-eket mindkét oldalon barnára sütjük. Ez kb 5 perc.
Tippek
- Tálaljuk salsával tortilla lapba csomagolva. Remekül passzol köretként mellé a mexikói cézár saláta vagy chilis coleslaw.
- A chilis babburger meglehetősen csípős, így gyerekek számára nem ajánlott.
- Egészségessé varázsolhatjuk, ha teljeskiőrlésű zsemlemorzsát, vagy barnarizs morzsát alkalmazunk – az utóbbival készítve egy glutén-mentes diéta keretében és hosszútávú méregtelenítés alatt is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu