A következő céklás sárgarépa saláta coleslaw-hoz hasonlóan készül. 5 perc alatt összedobható, amely remekül kísér grillezett ételeket. Ráadásul szuper egészséges is..
Hozzávalók
- 1 nagy sárgarépa
- 10 dkg cékla
- 1 ek olívaolaj
- 1.5 tk balzsamecet
- 1 ek napraforgómag
- 1-2 csipetnyi őrölt római kömény
Elkészítés
- A répát és céklát megpucoljuk, vékony csíkokra legyaluljuk.
- Az olajat elkeverjük az ecettel és római köménnyel.
- A gyalult zöldségeket elkeverjük az öntettel, kissé megborsozzuk.
- Megszórjuk a napraforgómaggal, tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk grillezett húsok, halak mellé – szuper saláta hamburger és steak kísérőjeként is.
- Lehet parti, piknik saláta, de akár szendvicstöltelék is (különösen pita kenyérbe töltve).
- Lehetőleg jó minőségű balzsamecetet alkalmazzunk (az olcsó verziók csupán cukrozott, színezett ecetek).
- A saláta remekül passzol diétás, egészségtudatos étrendekbe. Méregtelenítés alatt is fogyasztható.
- A céklás sárgarépa saláta szuper könnyen és előre elkészíthető – így remek bulikra, kerti partikra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu