A következő céklás coleslaw saláta egy szuper egészséges verzió, amit 5 perc alatt összedobhatunk. Ideális nyári grillezésre vagy kirándulásokra, piknikre, partikra, de akár egy gyors hétköznapi vacsora köreteként is..
Hozzávalók
- Fél fej vöröskáposzta
- 1 fej lilahagyma
- 1 nagy cékla
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl görög joghurt
- 1 zöld chili
- 1 tk római köménymag
- citromlé
- só, bors
- 1 maréknyi zöldpetrezselyem levél
Elkészítés
- A káposztát legyaluljuk vagy vékony csíkokra felszeleteljük.
- A hagymát félbevágjuk, felszeleteljük.
- A céklát megpucoljuk, majd durván lereszeljük.
- A chili magházát eltávolítjuk, húsát felaprítjuk.
- A zöldségeket egy nagy tálban elkeverjük, rászórjuk a chili darabokat.
- A joghurtba préslejük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, belecsavarunk kevés citromlét. Elkeverjük.
- A köménymagot kissé megpirítjuk (olaj nélkül), majd a káposztára szórjuk.
- A zöldpetrezselymet felaprítjuk, 1 kanálnyit félreteszünk.
- A joghurtot és a zöldpetrezselymet beleforgatjuk a káposztába. Megkóstoljuk, ízlés szerint kiegészítjük a sóval, borssal, citromlével.
- Tálalás előtt megszórjuk a félretett zöldpetrezselyemmel.
Tippek
- Tálaljuk grillezett húsok vagy hamburger mellé – különösen passzol arab, mediterrán jellegű ételek mellé.
- Alkalmazhatunk főtt céklát is – ebben az esetben 25 dkg-ra lesz szükségünk.
- A céklás coleslaw saláta nem csupán egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető saláta, de szuper egészséges is, mivel a zöldségek nyersek. Így különösen ajánljuk a fogyasztását diétás, karcsúsító és egészséges étrendek keretében. Mivel előre elkészíthető, ideális partikra, bulikra. Nyári kerti parti>>
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu