Őszi, téli napokon leginkább a tömény, kiadós leveseket kívánja a szervezetünk. A brokkoli krémleves egy remek étel ilyenkor, s mivel nem tartalmaz tejszínt, így kimondottan egészséges is. Elkészítése gyors, maximum 20 perc, és nagyon egyszerű. Ajánljuk felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, továbbá diétézóknak és az egészséges táplálkozás híveinek..
Hozzávalók
- 35 dkg brokkoli
- 1 póréhagyma
- 1 zellerszár
- 35 dkg krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
-
1 L zöldségleves
- 1 babérlevél
- Bors
Elkészítés
- A krumplit hámozzuk meg, és vágjuk fel kockákra. A brokkoli szárát vágjuk le – a rózsákat tegyük félre. A zellerszárat ás a póréhagymát vágjuk fel karikákra, a fokhagymát apró darabokra.
- A zöldséglevesben forraljuk fel a póréhagyma, zellerszár, krumpli darabokat a fokhagymával, brokkoli szárral és babérlevéllel.
- Fedő alatt takarékon 15 percig főzzük tovább. Adjuk hozzá a brokkoli szirmokat, forraljuk fel megint, majd 5 percig fedő alatt főzzük puhára.
- Vegyük le a tűzhelyről a levest, dobjuk el a babérlevelet, majd robotgéppel dolgozzuk el krémessé. Tálalás előtt borsozzuk.
Tippek
-
Tálaljuk toast-tal, friss zsemlével, crostini szeletekkel stb.
- Elő vagy főételként is fogyaszthatjuk – a fenti adag 4 személyre elegendő, a maradékot fagyasszuk le egy későbbi alkalomra!
-
Fagyasztott brokkolit is lehet alkalmazni.
- Remek babaétel lehet – de akár gyerekeken is ki lehet próbálni!
- Méregtelenítésre is alkalmas
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu