A következő brokkoli krémleves recept egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ideális rohanós napokra vagy ha nincs energiánk komplikált ételekre. Ráadásul szuper egészséges és diétás is – bár tejszín nélkül készül, lehet tejtermékkel is tálalni..
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 0.5 L zöldség vagy csirkeleves
- 40 dkg brokkoli rózsa
- Só, bors
Tálaláshoz: Blansírozott mandula vagy mandulapehely – tejföl, krémes joghurt vagy morzsált kecske sajt
Elkészítés
- Az olajban a fokhagymát kb 1 percig üvegesre dinszteljük.
- Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a brokkoli rózsákat. Ha nem lepi el a leves, öntsünk még hozzá egy kicsit.
- Felforraljuk, majd fedő alatt, alacsony lángon 10-12 percig puhára (de nem mállósra!) főzzük. Sózzuk, borsozzuk, botturmix segítségével selymes krémmé pürézzük.
- A mandula pelyheket száraz serpenyőben megpörköljük, a tálalt levesre szórjuk. Joghurtot, tejfölt vagy morzsált kecskesajtot tálalunk mellé.
Tippek
- Fogyasszuk friss kenyérrel, zsemlével, vagy kecskesajtos crostini szeletekkel.
- A brokkoli a szuperételek egyike, azaz szuper egészséges, így a leves (tejtermék nélkül) ideális méregtelenítésre.
- Italként is fogyaszthatjuk influenza vagy megfázás alatt. Sertésinfluenza kúra>>
- Remek babaétel is lehet, rendszeres fogyasztása gyerekek és felnőttek számára is ajánlatos.
- Az egyszerű brokkoli krémleves nem csupán finom, egyszerűen elkészíthető, de diétás is!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu