Érdekes salátákat nagyon egyszerűen lehet készíteni. Példa erre a következő brokkoli, körte és feta saláta, amely tíz percen belül tálalható. Nem csupán szuper gyors, de egészséges és különleges is..
Hozzávalók
- 20 dkg bimbós vagy zsenge brokkoli
- 1 ek olívaolaj
- 5 dkg dióbél
- 1 nagy körte
- 2 ek balzsamecet
- 10 dkg zöldsaláta levél (pl rukkola, zsálya)
- 10 dkg feta sajt
Elkészítés
- A brokkolit megmossuk, gőz felett megpároljuk vagy forró vízben 2-3 percig blansírozzuk. Lecsepegtetjük.
- Közben a körtét kettévágjuk, magházat eltávolítjuk, gerezdekre felszeleteljük.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, ebben a körte szeleteket és a dióbeleket 2-3 percig kissé megbarnítjuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet, elkeverjük, és lehúzzuk a tűzhelyről.
- A leöblített salátaleveleket egy nagy tányérra szórjuk, hozzáadjuk a brokkolit, ráöntjük a sült körtét és dióbeleket (a keletkezett szószt is).
- A salátát elkeverjük, majd fetát morzsálunk rá.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, szemlével.
- A saláta lehet előétel, köret vagy főétel is. Főételként ideális brunchra vagy laza ebédre, diétás vacsorára. Köretként tálaljuk grillezett húsok-halak mellé – különösen passzol steak-hez!
- A brokkolit ne pároljuk vagy blansírozzuk túl – maradjon kissé harapós!
- A brokkoli, körte és feta saláta egy laza, könnyű étel, fogyasztható diétás, egészséges étrendek keretében.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu