A bazsalikomos avokádókrémet nevezhetnénk olasz guacamole-nak is – bár ez a verzió nem csípős, viszont friss, illatos és zamatos. Fogyaszthatjuk mártogatósként vagy szendvicskrémként is..
Hozzávalók
- 3 érett avokádó
- 1 citrom frissen csavart leve
- 3 szál újhagyma, aprítva
- 1 csokor bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- Őrölt só, őrölt bors
Elkészítés
- Az avokádókat megpucoljuk, magtalanítjuk, majd egy villával összetörjük.
- A bazsalikomot és az újhagymákat felaprítjuk (vagy botmixerel eldolgozzuk néhány másodpercig).
- A tört avokádóhoz adjuk az aprított bazsalikomot, újhagymát, citromlevet, préselt fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Krémessé elkeverjük (de ne legyen pépes, azaz maradjon kissé durva).
Tippek
- Fogyasszuk frissen készítve – ugyanis néhány órán belül bebarnul.
- Tálaljuk sós ropogtatnivalókkal, vagy crostini feltétként.
- Nagyon finom szendvicskrémként is, különösen konyhakész koktélrákkal kombinálva.
- A csípős ízek kedvelői tehetnek bele 1 kimagozott zöld chilit felaprítva.
- Az avokádókrém nagyon egészséges, a szuperételek egyike, ezért különös ajánljuk gyereknek, diétázóknak, kismamáknak. Remekül passzol egy egészséges étrendbe.
- A bazsalikomos avokádókrém ideális parti falatok készítéséhez, vagy aperitif italok kiérőjeként.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu