Ezek a bárányhúsos, gránátalmás saláta falatok fantasztikusan mutatnak egy vendégváró büféasztalon, de tálalhatjuk előételként is egy ünnepi menüben. Én maradék báránysültből készítettem, de egy nagy friss bárányszelet is jó hozzá, amit csupán dörzsöljünk be olajjal és fűszerekkel, majd grillezzük át néhány percig mindkét oldalon, és pihentessük 5 percig, mielőtt felszeleteljük.
Hozzávalók
- 1 kis fej római saláta
- 2 csésze konyhakész, apróra vágott báránysült
- 1 fej lilahagyma
- 1 grillezett paprika
- 1 marék menta vagy zöldpetrezselyem (apróra vágva)
- ½ gránátalma magjai
Az öntethez:
- 1 evőkanál gránátalma melasz
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom reszelt héja
- ½ citrom kifacsart leve
- 1 teáskanál méz
- ½ teáskanál őrölt kömény
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- Só, bors
Elkészítés
- Az öntetet összekeverjük és félretesszük.
- Óvatosan leválasztjuk a salátaleveleket a torzsról, majd leöblítjük és szárazra töröljük őket. Egy nagy tálon elrendezzük őket.
- A hagymát és a grillezett paprikát apróra vágjuk. A salátaleveleket megtöltjük a bárány, hagyma és paprika darabokkal, majd rájuk szórjuk a gránátalma magokat és a zöldfűszert.
- Közvetlenül tálalás előtt az öntettel lelocsoljuk a töltött salátaleveleket.
- Tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu