A balzsamecet ideális pác alapanyag sütéshez grillezéshez, ugyanis sütés közben karamellizálódik a húson, amely egy jellegzetes ízt ad az ételnek. Példa erre a balzsamecetes bárányszelet, amely nem csupán különlegesen finom, de tuti egyszerű az elkészítése..
Hozzávalók
- 2 szelet bárányhús (lapocka, comb, gerinc)
- 1 ek rozmaring levél
- 2 ek balzsamecet
- 1 tk olívaolaj
- Tengeri só, őrölt bors
Elkészítés
- Az ecetet, olajat, rozmaringot elkeverjük, ezzel alaposan bedörzsöljük a hússzeleteket. Minimum 30 percig marináljuk, közben a grillsütőt vagy grillserpenyőt előkészítjük.
- Közvetlenül sütés előtt sózzuk, borsozzuk.
- Mindkét oldalon kb 10 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire átsülve szeretjük a húst.
Tippek
- Tálaljuk melegen – egészben vagy csíkokra szeletelve. Köretként remekül passzol egy krumplisaláta és grillezett zöldség saláta. Egyéb köretek>>
- A pácot gazdagíthatjuk 1 gerezd préselt fokhagymával is.
- A recept elkészíthető idősebb juhhússal is – azonban minél idősebb a hús, és minél vastagabb, annál tovább pácoljuk – de maximum egy éjen át!
- A balzsamecetes bárányszelet ideális vendégváró étel, remek nyári kerti partikra!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu