Különleges alkalmakon pl Valentin napon, Anyák napján, húsvétkor vagy évfordulókon nagyon egyszerű összedobni egy fantasztikus villásreggelit. Erre ideális alapanyag a bagel. Ez a bagel füstölt lazaccal, tojással és spárgával tálalva lesz különleges, kissé megbolondítva pesztóval. Főtt tojás helyett készíthetünk tükörtojást vagy a buggyantott tojást is. A bagel lehet glutén-mentes.
Hozzávalók
- 2 bagel
- 2 tk zöld pesto
- 2 szelet füstölt lazac
- 2 tojás
- 1 csokor spárga
- Bazsalikom levelek
- Balzsam máz
Elkészítés
- A tojásokat megfőzzük, majd lehűtjük és eltávolítjuk a héjukat.
- A spárga fás végeit levágjuk.
- Egy grill-serpenyőt felforrósítunk, majd kevés olajjal bedörzsöljük a spárgákat. Enyhén meggrillezzük őket – azaz ne túl puhára, maradjonak kissé ropogósak!
- Közben a bageleket félbevágjuk, majd enyhén megpirítjuk, és az alsó feleket megkenjük pestóval.
- (Ha tükör- vagy buggyantott tojást szeretnénk alkalmazni a recepthez, azt most készítsük el !)
- Egy darab lazacot a pesto tetejére teszünk, majd leborítjuk a spárgával. A tojásokat szeletkere vagy gerezdekre vágjuk és a spárgára tesszük.
- Végül meglocsoljuk balzsammázzal, néhány csepp citromlével, majd frissen őrölt borssal meghintjük és bazsalikomlevelekkel megszórjuk.
- Langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu