Az angol omlett természetesen bacon-nal és sajttal készül, de igazán az különleges benne, hogy a sütőben készül, nem a tűzhelyen. Így az eredmény inkább egy frittatara hasonlít, mint omlettre! Nagyon egyszerű az elkészítése, ezt a receptet még kezdők sem tudják elrontani.
Hozzávalók
- 6 tojás felverve
- ⅔ csésze tej
- 1 csésze reszelt sajt
- 1 póréhagyma
- 10 dkg gomba
- 3 szelet bacon szalonn
- 1 ek vaj
Elkészítés
-
A póréhagymát és a gombát aprítsuk fel. A sütőt állítsuk be 180 fokra.
-
A bacon-t vágjuk fel kis kockákra, és egy serpenyőben süssük ropogósra, adjuk hozzá a vajat, az aprított póréhagymát és gombát. Egy-két percig dinszteljük, majd vegyük le a tűzhelyről.
-
A tojást keverjük el a tejjel és a reszelt sajt nagy részével. Amikor a sütő felmelegedett, öntsük a tejes tojást a serpenyőbe, keverjük el. Szórjuk meg a tetejét a maradék reszelt sajttal, majd tegyük be a sütőbe. Kb 20-25 percen át süssük barnára.
-
Tálaljuk melegen, szeletekre vágva.
Tippek
-
Az omlettet úgy is el lehet készíteni, hogy a gombát és a póréhagymát nem dinszteljük. Ebben az esetben a sült szalonnát és a nyers zöldségeket a tojáshoz adjuk, a reszelt sajttal együtt, majd megolvasztjuk a vajat a serpenyőben és hozzáadjuk a masszát. Utána mehet a sütőbe.
-
A sajt ideálisan angol mature Cheddar sajt legyen – ez helyettesíthető talán Ementáli vagy Pannónia sajttal. (azaz a sajt legyen semleges ízű)
-
Fogyasszuk főételként salátával és friss kenyérrel, esetleg toast-tal.
-
Az angol omlett az egyik legegyszerűbb omlett receptünk, s mivel tuti egyszerű, és tuti finom, így a tuti receptek gyűjteményünk egyike is! Angol receptek>>
Zest.hu