A nyúlpörkölt a vadász-szezon egyik legnépszerűbb étele. A következő angol recept valójában egy stew, amit nagyon lassan szokás főzni, így a hús puha és zamatos lesz a boros lében. Szinte magától elkészül, így ideális lusta hétvégi ebédre..
Hozzávalók
- Kb 80 dkg nyúlhús, csontozva, falatokra vágva
- 3 ek liszt
- 2 szál zellerszár, szeletekre vágva
- 1.5 ek vaj
- 1 közepes hagyma, szeletekre vágva
- 1 babérlevél
- 2 db sárgarépa
- 2 csésze víz
- 2 csésze vörösbor
- 10 dkg gomba, szeletelve
- 4 közepes burgonya
Elkészítés
- A húst a lisztben megforgatjuk, majd a vajban megbarnítjuk. Hozzáadjuk a zeller szeleteket, hagymát, babérlevelet – megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük a vízzel és borral. Felforraljuk, fedőt teszünk rá, és alacsony hőmérsékleten 2 órán át rotyogtatjuk.
- Közben felszeleteljük a gombát, apró darabokra vágjuk a répát. Hozzáadjuk a pörkölthöz, és 25-30 percig főzzük. Akkor jó, amikor a krumpli átfőtt, de nem esik szét!
- Ha szükséges, lisztes rántást készítünk, és ezzel besűrűsítjük.
Tippek
- Mivel van az ételben szénhidrát, köret nem szükséges hozzá – természetesen kenyeret lehet mellé tálalni. Azonban ne felejtsünk valami finom savanyúságot is tálalni mellé!
- Vaj helyett alkalmazhatunk margarint vagy napraforgó olajat is.
- Az angol nyúlpörkölt ideális családi, vendégváró étel – előre el lehet készíteni, és le is lehet fagyasztani. Remekül passzol egy egészséges étrendbe is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu