Az alma, feta és cékla saláta nagy előnye, hogy 5 perc alatt összedobható, ugyanakkor tuti finom, majdnem különleges. Remek nyári grill partikra vagy rohanós napokra..
Hozzávalók
- 1 zöldalma
- 1 piros alma
- 30 dkg főtt cékla
- 2 hosszú szál zellerszár
- 5 dkg napraforgómag
- 10 dkg feta sajt
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
- Fél tk magos mustár
- 1 tk méz
Elkészítés
- Az öntetet elkeverjük: az olajat, ecetet, mustárt és mézet. Félretesszük.
- A napraforgómagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
- Az almát és céklát vékony gerezdekre vágjuk, a zellerszárat felszeleteljük.
- Egy tálalóban elkeverjük az alma, cékla, zeller szeleteket, megszórjuk a pirított napraforgómaggal, fetát morzsálunk rá, majd elkeverjük az öntettel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- A saláta ideális köret grillezett húsok-halak mellé. Előre elkészíthető, így remek parti vagy vendégváró étel – de összedobható az utolsó pillanatban is pl egy kerti-partira vagy egy rohanós vacsorára, ebédre.
- A zöldalma ne legyen túl savanyú – a cékla ne legyen ecetes. Cékla főzése>>
- Az alma, feta és cékla saláta nem csupán egy szuper egyszerű és gyors saláta, de meglehetősen egészséges is – így fogyasztható a legtöbb diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrend keretében.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu