A bárányhús egyik klasszikus társa a vörösáfonya – ez a párosítás különösen az angol konyhára jellemző. A következő áfonyás bárányszelet szezámmaggal lett kiegészítve, amely egy újabb dimenziót biztosít az ételnek. Nagyon finom és nagyon egyszerű a kivitelezése..
Hozzávalók
- 2 ek vörösáfonya szósz (vagy zselé)
- 4 vékony szelet bárányhús
- 1 ek szezámmag
Elkészítés
- A grillsütőt előmelegítjük.
- Az áfonyaszószt és szezámmagot elkeverjük, ezzel bedörzsöljük a bárányszeleteket.
- Sózzuk, borsozzuk, grill sütőt mindkét oldalon 2-3 percig sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk körettel és salátával.
- A húst csakis parázs felett vagy alacsony hőmérsékletre állítva süssük a grillsütőn.
- Elkészíthető grillserpenyőben is.
- A bárányhús valójában úgy tökéletes, ha nincs teljesen átsülve, azaz a közepe kissé pink. Ha ez nem ízlik, akkor süssük át alaposan, vigyázva arra, hogy ne vigyük túlzásba sem, mert a hús rágós lesz.
- A recept elkészíthető egy évnél fiatalabb juhhússal is – ezt olcsóbb bárányhúsként árulják.
- Az áfonyás bárányszelet egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel, ideális nyári grill-partikra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu