A következő indiai pikáns hamburger egy speciális curry pasztával készül (Rogan Josh), amely pikáns, de nem erős, így azok is élvezhetik, akik kedvelik az indiai ízeket, de a csípős ételeket nem. Elkészítése roppant egyszerű, ezért ideáli gyors ebéd, vacsora vagy grill étel.
Hozzávalók
- 50 dkg darált marhahús
- 3 ek rogan josh curry paszta
- 2 ek aprított koriander
- 1 nagy lilalhagyma, karikákra vágva
- Zsemle, salátalevél, paradicsom szeletek vagy paradicsom chutney
- Só, bors, olívaolaj
Elkészítés
- A darált húst összegyúrjuk a curry pasztával és a korianderrel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- 4 egyenlő nagyságú gombócot formálunk, a két tenyerünk között lapos koronggá formáljuk.
- Olívaolajjal megkenjük egy szilikon ecsettel mindkét oldalon.
- Előmelegített grillsütőn, vagy forró grill serpenyőben mindkét oldalon 5-6 percig szép barnára sütjük. Egy másik serpenyőben a hagymát kevés olívaolajban megpirítjuk – grillsütőn is lehet, ebben az esetben kenjük meg olívaolajjal a hagymakarikákat.
- Közben a zsemlét ketté vágjuk, megpirítjuk – megtöltjük először salátalevéllel, majd a sült hagymakarikákkal, hús koronggal és végül a paradicsom karikával vagy paradicsom chutneyval.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk sült krumplival, pikáns chips-szel, szószokkal.
- Ideális party falat is lehet – készítsünk a húsmasszából mini hamburgereket!
- A rogan josh curry paszta egy paprika és paradicsom alapú indiai paszta – helyettesíthetjük paradicsompüré és paprikakrém keverékével is, vagy egyéb curry pasztával.
- Ügyeljünk a darál hús minőségére – csakis hentes által darált, sovány hússal dolgozzunk.
- A pikáns hamburger egy nagyon finom és különleges verzió, ideális bulikra, partikra, szabadtéri összejövetelekre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu