A ropogós cukkini elkészítése roppant gyors és egyszerű, amit fogyaszthatunk snack-ként, mártogatós kíséretében, de akár köretként is. Nagyon finom, különösen ajánljuk azoknak, akik nem igazán cukkini rajongók..
Hozzávalók
- 4 kisebb cukkini
- 1 dl tej
- 10 dkg liszt
- 2 ek aprított petrezselyem zöld
- Olaj
- Só, bors
Elkészítés
- A cukkinit megmossuk, alaposan megtöröljük, a végeket levágjuk, majd hosszú, vékony gerezdekre szeleteljük.
- Bő olajat (kb 5cm mélységben) felmelegítünk. A tejet és a lisztet egy-egy tálkába töltjük, a lisztet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A cukkini gerezdeket a tejben majd a lisztben megforgatjuk, és a forró olajban 1 percig aranysárgára sütjük. Papírtörölközőn lecsurgatjuk, majd megszórjuk a petrezselyem zölddel.
Tippek
- A sütésre ideális a wok vagy olajsütő. A használt olajat öntsük ki!
- Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen is. Ideális nassolásra vagy partikon snack-ként. Tálaljuk valami finom mártogatóssal – remekül passzol pl a chiliszósz hozzá.
- Tálalhatjuk köretként is grillezett húsok, halak mellé.
- Egészségesebb verzió: süssük ki liba vagy kacsazsírban vagy hidegen sajtolt napraforgó olajban. Búzaliszt helyett alkalmazzunk csicseriborsólisztet.
- Pikáns verzió: a liszthez keverhetünk édes vagy csípős paprikát, curry port, őrült római köményt vagy szárított chili darabokat.
- Bár a ropogós cukkini nagyon finom, a sütése sajnos eléggé büdös – így nyáron, ha van, használjuk a kerti grill tűzhelyét! Egyéb ropogtatnivalók>>
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu