Ez a barnasörös-narancsos brownie Szent Patrik napján népszerű az angolszász országokban. Szuper egyszerű és különlegesen finom, érdemes kipróbálni. Ezúttal búzamentes Guinnesst, gluténmentes lisztet és tejmentes margarint használtam a recepthez – de normál termékekkel is elkészíthető.
Hozzávalók
- 1 bögre Guinness stout (lehet búzamentes is)
- 1 bögre gluténmentes (vagy normál) liszt
- 1 teáskanál só
- 100 g jó minőségű étcsokoládé
- 100 g sótlan vaj/margarin
- 1 bögre világos nádcukor
- 3 közepes tojás
- 1 tk vanília esszencia
- 1 narancs reszelt héja
- 3 evőkanál friss narancslé
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- Sütőpapírral kikenünk és kibélelünk egy kb. 22×22 cm-es sütőformát.
- A Guinnesst egy lábasban felforraljuk, majd felére redukáljuk és hűlni hagyjuk.
- Közben a lisztet és a sót egy tálba szitáljuk.
- A csokoládét egy vastag üvegtálba tördeljük, amit egy forrásban lévő lábas víz tetejére helyezünk. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a vajat vagy margarint, és addig keverjük, amíg egy sűrű krémet kapunk. Hűlni hagyjuk.
- Egy nagy tálban összekeverjük a cukrot, tojást, narancshéjat és a vaníliát. Hozzáadjuk a narancslevet és a Guinnesst. Belekeverjük a csokis keveréket. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
- A tésztát a sütőformába töltjük, majd 30-35 percig sütjük. Akkor van kész, amikor a közepébe szúrt nyárs/fogpiszkáló tisztán jön ki.
- Hűlni hagyjuk, majd kockákra vágjuk. Porcukorral meghintjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu