Ez a mexikói marhapörkölt édesburgonyával kiegészítve egy fantasztikus és kiadós egytálétel lett. Ideális ebédre vagy vacsorára, továbbá bulikra, rendezvényekre. Rizzsel vagy laposkenyérrel tálaljuk. Ha igazán csípősen szeretnénk, adjunk hozzá egy jalapenó chilit (apróra vágva vagy egészben)!
Hozzávalók
- 450g pörköltnek való marhahús
- 2 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa, félbevágva
- 2 db közepes édesburgonya
- 2 db közepes paradicsom, apróra vágva
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- ½ teáskanál cayenne chili paprika (több, ízlés szerint)
- ½ teáskanál őrölt bors
- 1 Knorr füstölt chilis paradicsom alapleves, vagy hasonló
- 1 konzerv feketebab, lecsepegtetve
- Tálaláshoz: friss koriander vagy petrezselyemlevél
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- A marhahúst falatnyi darabokra vágjuk.
- Egy nagy lábasban kevés olajat felhevítünk, majd világosra pároljuk a marhahúst, és egy tányérra kiszedjük.
- Ismételten olajat öntünk a lábasba, majd puhára pároljuk a hagymát és a fokhagymát.
- Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a fűszereket, majd kevergetjük egy percig.
- Hozzáadunk körülbelül 750 ml vizet, és beletesszük az alapleves kockát és a sárgarépa darabokat (egészben).
- Felforraljuk, majd lejjebb állítjuk a hőt, lefedjük, és kb 45-60 percig rotyogtatjuk. Ha szükséges, felöntjük vízzel.
- Közben az édesburgonyát meghámozzuk, és falatnyi kockákra vágjuk.
- Amikor a marhahús puha, hozzáadjuk az édesburgonyát, és további 20-25 percig főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (fedő nélkül).
- Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, és még néhány percig főzzük.
- Apróra vágott korianderlevéllel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Egytálételek
- Marhahús receptek
- Édesburgonya receptek
- Mexikói receptek
Zest.hu