Az olasz karácsonyi kuglóf, a Panettone, az egyik leghíresebb és legkedveltebb adventi sütemény világszerte. Kenyérsütőgépben sütve nagyon egyszerű az elkészítése és a házilag készített verzió minden bolti és márkás terméket leköröz. Ez a Panettone kenyérsütőben recept egy autentikus verzió, érdemes kipróbálni. Ideális karácsonyi gasztroajándékként is rokonok, barátok számára.
Alap hozzávalók:
- 1½ teáskanál szárított élesztő
- 400g magas sikértartalmú (un. erős) kenyérliszt
- 4½ evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 50g vaj, 2 cm-es kockákra vágva
- 2 közepes tojás, felverve
- 200 ml tej, langyosra melegítve
Kiegészítő összetevők:
- 70g vaj, 2 cm-es kockákra vágva
- 50g aprított kandírozott citrushéj (narancs és/vagy citrom)
- 50g arany mazsola
- 50g mazsola
Elkészítés
- Az alap hozzávalókat a kenyérsütő tartályba tesszük a felsorolt sorrendben – kivéve, ha gépünk használati utasítása másképp javasolja.
- A briós programra állítjuk a kenyérsütőt – ha ilyen program nincs, akkor normál kenyérsütésre állítjuk a gépet.
- Amikor a gép sípol, beleszórjuk a kiegészítő összetevőket. Alternatív esetben körülbelül 10 perccel az első dagasztási ciklus vége előtt, azaz körülbelül 60 perccel a sütés elindításától számolva adjuk hozzá.
- Amikor a panettone elkészült, kivesszük a sütőből. Hűlni hagyjuk a tartályban kb 5-10 percig, majd egy rácsra óvatosan kifordítjuk.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelnénk, mert nagyon puha!
Panetonne receptek
Kapcsolatos receptek
Zest.hu