Maradék Panattone nagyszerű alapanyag lehet desszertek készítéséhez. Példa erre ez a vaníliamártásban sült Panettone, amit konyhakészen vásárolt vagy maradék vaníliakrémmel is el lehet készíteni. Ha nincs friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs otthon, akkor alkalmazzunk lekvárt vagy befőttet!
Hozzávalók
- 300g maradék Panettone
- 100 ml vaníliamártás (vagy zsíros tejszín ½ teáskanál vanília pasztával elkeverve)
- 2 nagy tojás
- 1 tk fahéj
- 1 csésze friss bogyós gyümölcs (például málna, cseresznye, szeder, áfonya stb.)
- Porcukor a tálaláshoz
Elkészítés
- A sütőt 190 C fokra előmelegítjük. Egy tepsit vagy hőéllóedényt kivajazunk.
- A tojásokat egy kis tálban felverjük.
- A panettone-t 2 cm vastag szeletekre, majd félbevágjuk, és ezeket a tojásba mindkét oldalon belemártjuk. A kivajazott edényt rétegesen kibéleljük a Panettone szeletekkel. Fahéjjal és a gyümölcsökkel megszórjuk, majd a maradék tojáskeverékkel leöntjük.
- A vaníliamártással egyenletesen lelocsoljuk.
- 25-30 percig sütőben sütjük. Akkor jó, amikor szép barna, a krém kocsonyás.
- Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Kapcsolatos receptek
- Karácsonyi desszertek
- Szilveszteri receptek
- Karácsonyi maradékok
Zest.hu