Késő nyári estéken vagy kora ősszel érdemes elkészíteni maradék grillezett vagy sült zöldségekből ezt a vegán fokhagymás sült padlizsán és brokkoli levest. Így a leves szuper egyszerű, egészséges és zsírmentes lesz, mégis laktató.
Hozzávalók
- 1 padlizsán
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej brokkoli
- 7.5 dl zöldség alapleves
- Kevés olívaolaj
- 1 marék lapos zöldpetrezselyem
- Egy kanál almaecet
Elkészítés
- A padlizsánt és fokhagymát (héjjal) nagyon kevés olívaolajjal bedörzsöljük. Mindkettőt egy tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben puhára sütjük. Alternatív megoldásként egy grillsütőn (parázson) puhára grillezük.
- Egy tányéron hűlni hagyjuk a sült zöldségeket. Ha másnap vagy később akarjuk a levest elkészíteni, akkor addig fóliába csomagolva hűtőszekrényben tároljuk őket.
- Amikor készen állunk a leves elkészítésére, falatnyi kockákra vágjuk a padlizsánt, és a fokhagyma húsát kinyomkodjuk a tokokból.
- A brokkolit rózsákra szaggatjuk, és egy lábasba szórjuk. Hozzáadjuk a padlizsánt és a fokhagyma húsát, majd felöntjük az alaplevessel.
- Felforraljuk, és 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli megpuhul.
- Hozzáadjuk a zöldpetrezselymet, majd botmixerrel sima, selymes levessé pürézzük.
- Megkóstoljuk és beállítjuk a fűszerezést.
- Almaecettel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu