Ez a Miso gomba és hagymaleves ideális egészségtudatos étrendet követők számára. Tálaljuk barnarizs tésztával vagy hasonló japán stílusú tésztával (pl hajdina, wakame stb).
Hozzávalók
- 30 dkg friss gomba (bármiféle)
- 50 dkg vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál barnarizs alapú miso paszta
- 1½ liter víz
- 20 dkg ázsiai tészta
- Tálaláshoz (opcionális): Nori pehely
Elkészítés
- A hagymát, gombát és fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Pár evőkanál vizet egy nagy lábasba öntünk, ebbe beletesszük a hagymaszeleteket. Lefedjük, 5 percig pároljuk, percenként megkeverve. Hozzáadjuk a fokhagymát, és további 5 percig pároljuk, ismételten kevergetve.
- Hozzáadjuk a gombát, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, miközben keverjük hozzá a miso pasztát. Beletesszük a tésztát, forráspontig hevítjük,. Lekapcsoljuk a tűzhelyt. Fedő alatt 1ö percig pihentetjük.
- Nori pehellyel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu