Nyári laza leveseket se-perc alatt lehet összedobni. Példa erre ez a gyors brokkoli és zöldborsó krémleves, amely elkészíthető fagyasztott alapanyagokkal is. Vegán és szuper egészséges is, így tökéletes immunerősítő egész évben. Kenyérrel, tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 L zöldség vagy csirke alapleves
- 75 dkg fagyasztott vagy friss brokkoli rózsa
- 30 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 marék menta, bazsalikom vagy zöldpetrezselyem levél
- Friss citromlé
- Só, bors
Elkészítés
- Egy lábasban felhevítjük az olajat és puhára pirítjuk a fokhagymát, de ne legyen barna!
- Az alaplevessel felöntjük a fokhagymát, és hozzáadjuk a brokkolit.
- Felforraljuk, majd alacsony hőfokon 8 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5 percig főzzük.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Hozzáadjuk a zöldfűszert, majd ízlés szerint fűszerezzük.
- Botmixerrel sima, selymes levessé pürézzük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu