Tavaszi-nyári felfrissüléséhez ideális ez a vegán spenótos zöldborsó krémleves. Tíz perc alatt elkészíthető, egészséges és finom is! Tálaljuk egészséges péksüteménnyel.
Hozzávalók
- 50 dkg fagyasztott vagy friss zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma vagy 2db salotta hagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 5 dl (zöldség vagy csirke) alapleves
- 2 nagy marék bébispenót
- 1 kis marék friss lapos levelű zöldpetrezselyem – de bazsalikom vagy koriander levél is jó
- ½ citrom leve
- Mentalevél díszítéshez
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd alacsony hőfokon lassan megpároljuk a hagymát és a fokhagymát körülbelül 5 percig, rendszeresen keverve.
- Hozzáadjuk a borsót és az alaplevest. Felforraljuk, majd 5 percig rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a spenótot és a friss zöldfűszert, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt, lefedjük a lábast és pár percig várunk, amíg a spenót megfonnyad.
- Bot-turmixszal simára és kissé habosra pürézzük.
- Belekeverjük a citrom levét, majd mentalevéllel díszítve tálaljuk.
- Ízlés szerint adhatunk hozzá görög joghurtot vagy tejfölt is. (Vagy ezek növényi-alapú alternatíváját!)
Kapcsolatos receptek
Zest.hu