A következő mexikói szűzérmék ideálisak tavaszi-nyári grillezésre vagy bulikra, családi összejövetelkere stb. 10 perc alatt elkészíthető, ráadásul különlegesen finom, kissé pikáns is. Tálaljuk tortillába vagy laposkenyérbe töltve zöldsalátával és salsával.
Hozzávalók
- 2 db közepes sertés szűzpecsenye
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ teáskanál fokhagyma por vagy 1 gerezd fokhagyma, préselve
- ½ teáskanál őrölt bors
- ½ teáskanál füstölt paprika
- 1 tk szárított oregánó
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 tk almaecet
- 1 csipet fahéj
- 1 evőkanál Chili (Heinz) ketchup vagy 1 tk Chipotle paszta
- 1 evőkanál ketchup
- Só ízlés szerint
Elkészítés
- A szűzpecsenyét 1 cm vastag érmékre vágjuk, és egy nagy fagyasztózacskóba vagy egy keverőtálba tesszük.
- A többi hozzávalót egy kis tálban összekeverjük, majd a sertéshúsra öntjük.
- A mártást a húsba masszírozzuk, ügyelve arra, hogy minden szeletet jól befedjen.
- Legalább egy órán át pácoljuk a hűtőszekrényben tárolva.
- Amikor készen állunk a sütésre, kivesszük a sertéshúst a hűtőből, és ízlés szerint megsózzuk.
- A grillsütőt vagy a serpenyőt felhevítjük, majd a szűzérméket mindkét oldalon 3-5 percig csíkosra sütjük. Nem szabad túlsütni!
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Sertéshús receptek
- Mexikói receptek
- Szilveszteri receptek
- Tortilla töltelékek
- Grill receptek
Zest.hu