Ez a szuper egyszerű serpenyőben sült őzgerinc áfonya szósszal készül, így tökéletes különleges alkalmakra pl Valentin-napra, karácsonyra, anyák napjára, évfordulókra stb. Tálaljuk krumplipürével és salátával.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 vastag őzgerinc filé, vagy 4 szűzérme
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 pohár marhahúsleves
- 4 evőkanál vörösáfonya szósz
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- Cukor vagy méz, ízlés szerint
Elkészítés
- Sózzuk, borsozzuk az őzgerinc szeleteket.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy-egy percig mindkét oldalon megsütjük a húst.
- A hús vastagságától és attól függően, hogy mennyire átsülve kedveljük az őzhúst, kb 5-8 percig sütjük tovább, időnként megfordítva.
- Egy tányérra kiszedjük, lefedjük és pihentetjük.
- Közben elkészítjük a szószt. A serpenyőbe öntjük a balzsamecetet, elkeverjük, majd hozzáadjuk az alaplevest, áfonyaszószt és a fokhagymát. Magas hőfokon sűrű mártássá redukáljuk.
- Megkóstoljuk, ízlés szerint módosítjuk (lehet, hogy kell adni hozzá kevés cukrot-mézet).
- A húst vékonyan felszeleteljük, majd a szósszal leöntve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu