Ez az avokádós humusz egy finom, egészséges és vegán zöldségkrém, valójában a guacamole és a hummus fúziója. Ideális mártogatós egészséges nassolnivalók mellé vagy szendvicskrémként, töltelékként is alkalmazhatjuk (pl főtt tojásban).
Hozzávalók
- 1 kisebb avokádó
- 1 csésze főtt csicseriborsó
- 2 szál újhagyma fehér része, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál tahini paszta
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem vagy koriander levél
- 1 vagy 2 zöldcitrom leve
- Só bors
- Néhány csepp tabasco (opcionális)
- Füstölt paprikapor, újhagyma és olívaolaj a díszítéshez
Elkészítés
- Az avokádót félbevágjuk, magját óvatosan kivesszük, majd a húsát kikanalazzuk.
- Az összes többi hozzávalót egy aprítógépbe tesszük. Pár másodpercig pürézzük, majd hozzáadjuk az avokádó húst. Addig pürézzük, amíg a kívánt állagot és sűrűséget elérjük (adhatunk hozzá kevés vizet vagy a csicseriborsó főzővizét, hogy hígabb legyen).
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük és adunk hozzá még zöldcitromot, tahinit vagy tabascót, ha szükséges.
- A humuszt egy kis tálba kanalazzuk, majd olívaolajjal, újhagyma szeletekkel és paprikával díszítjük.
Kapcsolatos receptek
- Humusz receptek
- Mexikói receptek
- Mártogatósok
- Vegán receptek
- Avokádó receptek
Zest.hu