Ez a vegán zöldborsós miso leves sült tofuval egy érdekes verzió, ami roppant egyszerűen elkészíthető. Tálalhatjuk párolt rizzsel, soba tésztával vagy rizstésztával, ha kiadós levest szeretnénk.
Hozzávalók
A sült tofuhoz:
- 1 blokk kemény tofu (kb. 25 dkg)
- 1 evőkanál szezámmag
- 2 tk szezámolaj
- 2 tk növényi olaj
- 1 ek Kikkoman szójaszósz
- 1 tk rizsecet
A leveshez:
- 7.5 dl zöldség alapleves
- 2 csésze fagyasztott borsó
- 1 evőkanál szárított wakame pehely
- 1 evőkanál miso paszta
- Zöldcitrom
Elkészítés
- A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
- A tofut 2 cm-es kockákra vágjuk, majd egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olajokat, a szezámmagot és a szójaszószt, óvatosan összekeverjük, majd egy tepsibe szórjuk. Kb 15 percig sütjük, a tofu kockákat párszor megforgatjuk.
- Közben az alaplevest egy lábasban felforraljuk. Egy merőkanálnyi levest egy kis tálba szedünk és elkeverjük a miso pasztával.
- A zöldborsót és a wakamét a leveshez adjuk, és 3-5 percig főzzük. Beleöntjük a miso keveréket, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- A sült tofuval és egy néhány csepp zöldcitromlével tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu