Ez a mediterrán jellegű, paradicsomos tintahal babbal hihetetlenül egyszerűen elkészíthető. Tálalható egy tapas menüben vagy főételként rizzsel, tésztával stb. Elkészíthető konyhakész, fagyasztott tintahalból vagy friss tintahalból, és ki lehet egészíteni spenóttal, grillezett paprikával is.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Pár csipet chili pehely
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 konzerv paradicsom (400g)
- 1 doboz vajbab (400 g)
- 30 dkg tintahal (megtisztítva és karikákra szeletelve)
- ½ csésze kimagozott fekete olajbogyó
- Aprított zöldpetrezselyem
- Citromlé és héja a tálaláshoz
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük.
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, és puhára pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a chilit és a paprikát, majd néhány másodpercig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a paradicsom konzervet, és kb 15 percig sűrű mártássá főzzük.
- Lecsepegtetjük a babot, és a mártásba keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tintahalat. Lefedjük, és 5 percig pároljuk.
- Amikor a tintahal megfőtt, hozzáadjuk az olajbogyókat, egy percig keverjük, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöld leveleket. Megkóstoljuk, ízlést szerint fűszerezzük.
- Egy csipetnyi citromhéjjal és kevés citromlével tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu