Ebédre vagy brunch-ra az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel az omlett. Ez az olaszos mozzarella, spenót és grillezett paprika omlett gyorsan összedobható konzerv vagy maradék grillezett/sült paprikával. Ha nincs spenót a kamrában, rukkola is jó a recepthez. Tálaljuk ropogós zöldsalátával és friss péksüteménnyel!
Hozzávalók (fejenként)
- 3 db tojás
- ½ olajban eltett grillezett pirospaprika (üvegből)
- ½ mozzarella golyó, lecsepegtetve
- 1 csipet chili pehely (opcionális)
- 1 nagy marék baby spenót
- Tálaláshoz: zöld saláta
Elkészítés
- A tojásokat három csipetnyi sóval egy kis tálban enyhén felverjük.
- A paprikát lecsepegtetjük és papírtörölközővel felitatjuk, majd csíkokra szeleteljük. Vékonyra szeleteljük a mozzarellát.
- 1 evőkanál olívaolajat egy tapadásmentes serpenyőben felhevítünk. Beleöntjük a tojást, hagyjuk szétterülni.
- A tetejére tesszük a mozzarella szeleteket, hagyjuk, hogy egy kicsit besüllyedjenek a tojásba. 3-5 percig sütjük, amíg a sajt kezd megolvadni és a tojás felszíne kissé kocsonyás.
- A paprika szeleteket az omlett egyik felére tesszük, borssal és chilipehellyel meghintjük, majd rászórjuk a spenótot.
- A serpenyőt lefedjük, és gőz alatt körülbelül 3 percig pároljuk, amíg a spenót kissé összeesik.
- Óvatosan félbehajtjuk az omlettet (a vékonyabb részt a töltött részre borítva).
- Kb egy percig sütjük, majd egy tányérra csúsztatjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu