Az angol marhasült (roast beef) világhírű. Titka a kiváló minőségű alapanyag, azaz a marhahús, és annak a megfelelő sütése. A marhasültet nem szabad túlsütni, akkor tökéletes, ha középen pink, továbbá nem szabad egyből felszeletelni, hanem pihentetni kell. A következő tipikus angol marhasült mustáros kéregben készül. A recept nagyon egyszerű, ideális családi-baráti összejövetelekre néhány körettel tálalva. (Pl tepsiben sült burgonya, párolt zöldségek, krumplipüré stb)
Hozzávalók
- 50 dkg marhahús (fartő vagy farok uszáj)
- Frissen őrölt só és fekete bors
- 2 evőkanál mustár (angol vagy dijoni)
- 4 gerezd fokhagyma, présleve
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt 190 ° C -ra előmelegítjük.
- A préselt fokhagymát összekeverjük a mustárral és az olajjal.
- A húst több helyen bemetsszük. Sózzuk, borsozzuk, majd a mustárkeverékkel bedörzsöljük – a résekve belenyomva a mustáros pasztát.
- Egy közepes tepsibe (lehetőleg rácsra) helyezzük, lefedjük lazán fóliával és kb 50 percig sütjük.
- 10 percig, fóliával letakarva pihentetjük.
- Közben mártást (gravy)készítünk a sütés során kifolyt léből.
- Vékonyan szeletelve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek