Ez a grillezett padlizsánba tekert sonka és mozzarella remek falat italozás mellé. Használhatunk konyhakészen vásárolt vagy maradék grillezett padlizsán szeleteket is.
Hozzávalók
- 2 közepes padlizsán
- 3 dkg fenyőmag
- 4 olajban eltett aszalt paradicsom
- Egy maréknyi bazsalikom levél
- Prosciutto szeletek
- 1 adag mozzarella sajt (lehetőleg bivaly)
Elkészítés
- A padlizsánt hosszában ½ cm vastag szeletekre vágjuk, majd olívaolajjal megkenjük.
- Egy grillserpenyőt felhevítünk, majd a padlizsánszeleteket mindkét oldalon, körülbelül 3-5 percig, puhára és csíkosra sütjük. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
- Egy kis serpenyőben, olaj nélkül, kissé megpirítjuk a fenyőmagot. Félreteszzük.
- Egy konyhai robotgépben a fenyőmagot, aszalt paradicsomot, 1 teáskanál olívaolajat (az üvegből) és a bazsalikom levelek nagy részét durva pasztává pürézzük. Ízlés szerint fűszerezzük.
- Mindegyik padlizsánszelet egyik oldalát megkenjük a pasztával, majd ráhelyezünk egy szelet prosciutto-t.
- A mozzarellát falat nagyságú cafatokra tépdessük, majd egy -két darabot a padlizsán szeletek egyik végére teszünk, néhány darab bazsalikomlevéllel együtt. Óvatosan feltekerjük őket.
- Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk a tekercseket.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu