Az újburgonya ideális saláták készítéséhez, különösen nyári grillezések, kerti partik, piknikek és kirándulások alkalmára. Ez a zöldborsós krumplisaláta fetával kiegészítve melegen vagy hidegen is tálalható; köretként vagy főételként egyaránt. A feta lehet vegán termék is. A zöldfűszerek közül a menta, görög bazsalikom, kapor passzol mellé leginkább (főételétől függően). Köretként különösen jól passzol grillezett bárány vagy csirkenyárs mellé.
Hozzávalók
- 50 dkg bébi újburgonya
- 20 dkg zöldborsó
- 1 lilahagyma
- 1 piros chili
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál apróra vágott menta levél (vagy kapor, petrezselyem, görög bazsalikom)
- 10 dkg feta sajt (növényi-alapú is lehet)
- ½ csésze kimagozott olajbogyó (zöld vagy fekete)
Elkészítés
- A burgonyát enyhén sós vízben kb. 15 percig puhára főzzük. A zöldborsót az utolsó 2 percre a krumplihoz adjuk.
- Közben vékonyan felszeleteljük a lilahagymát és apróra vágjuk a chilit (amit először kimagozzunk és az ereit kivágjuk, ha csupán pikáns salátát szeretnénk).
- Lecsepegtetjük a krumplit és a zöldborsót, majd visszatesszük a fazékba. Ha túl nagyok a burgonya szemek, falat nagyságúra felvágjuk.
- A lecsepegtetett, még meleg burgonyát összekeverjük az olívaolajjal és a citrommal. Fűszerezzük sóval és borssal.
- Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a chilit, majd az olajbogyót. Elkeverjük.
- Tálalás előtt belemorzsáljuk a fetát és a hozzáadjuk a mentát. Elkeverjük, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu