Maradék főtt vagy sült sonkát szendvicsek és omlett mellett sok egyéb ételhez is felhasználhatunk. Ez a pikáns zöldborsó krémleves sonkával nagyon finom és tavaszias. Maga a zöldborsóleves vegán, így az húsmentes étrendbe is passzol – a sonkát csupán a tálalás előtt adjuk a leveshez.
Hozzávalók
- 1 lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 1 zöld chili
- 1 evőkanál paradicsom püré
- 1 teáskanál Chipotle paszta
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- ½ teáskanál őrölt paprika
- 750 ml zöldség vagy csirke alapleves
- 500g zöldborsó
- 1 nagy marék korianderlevél
- 1 zöldcitrom
- 2 csésze aprított vagy cafatokra szaggatott sonka
Elkészítés
- Felaprítjuk a hagymát, fokhagymát, chilit és a sárgarépát.
- Egy serpenyőben felmelegítünk egy evőkanál olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket.
- 5 percig puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, chipotle pasztát és a fűszerporokat, majd néhány másodpercig keverjük.
- Felöntjük az alaplvessel, felforraljuk, majd 10 percig rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a zöldborsót és további 5 percig főzzük. Lekapcsoljuk a tűzhelyt, hozzáadjuk az aprított koriander leveleket és a zöldcitrom kifacsart levét. Krémessé pürézzük.
- A forró levest tányárokba szedjük, és a sonka darabokkal leszórjuk.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu