Ez a céklás avokádókrém ideális mártogatós vagy szendvicskrém a téli hónapok alatt. Nem csupán szuper egészséges, de finom, pikáns és nagyon könnyen elkészíthető. Alkalmazhatunk házilag sült/főtt céklát vagy konyhakész főtt céklát is. Tálaljuk tortillába csomagolva vagy mártogatósként pitával.
Hozzávalók:
- 3 sült vagy főtt cékla
- 1 érett paradicsom vagy 3 koktél paradicsom
- ½ lilahagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
- 2 érett avokádó
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 zöldcitrom leve
- Só és bors, ízlés szerint
- 2 evőkanál apróra vágott koriander levél
- ½ teáskanál szárított chili pehely vagy 1 friss chili ( magozva és apróra vágva)
Elkészítés
- Apró kockákra vágjuk a céklát, paradicsomot és a hagymát. Ezeket egy tálba szórjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd leöntjük az olajjal.
- Félbevágjuk az avokádót, magtalanítjuk, majd egy evőkanállal óvatosan kikanalazzuk a húsát egy tálba. Villával darabosra törjük, majd elkeverjük a fokhagymával és a zöldcitrom levével. Ízlés szerint fűszerezzük.
- Óvatosan elkeverjük az avokádót a céklás, paradicsomos salátával, majd hozzáadjuk a chilit vagy chili pehelyt és az apróra vágott koriandert.
- Megkóstoljuk, és szükség szerint kiegészítjük sóval, borssal, zöldcitrommal stb.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu