Az alábbi citromos-mandulás gofri az egyik kedvenc hétvégi reggelim. Valójában majdnem mindenmentes, ugyanis mandulával, növényi tejjel és Steviával készül. Természtesen elkészíthető búzaliszttel is.
Hozzávalók
- 1 csésze őrölt mandula
- 1 csésze gluténmentes lisztkeverék (vagy barnarizs liszt)
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál Stevia vagy 3 evőkanál nádcukor
- 2 nagy tojás
- 1 nagy citrom reszelt héja és leve
- 1 ½ csésze mandulatej
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 2 evőkanál növényi olaj
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd hozzá adjuk a tojást, citrom levét és héjat, valamint a mandulatejet. Addig keverjük, amíg sűrű, de önthető tésztát nem kapunk. Belekeverjük az olajat, és 10 percig pihentetjük.
- Közben bemelegítjük a gofrisütőt, olajjal mindkét sütőlapot kissé lespricceljük. A sütő használati utasításait követve, a gofrikat egymás után kisütjük.
- Juharsziruppal és enyhén pirított mandulával tálaljuk, vagy kedvenc öntetünkkel – pl csoki szósz, kompót, vaniloakrém stb, joghurt stb.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu