A lencse az egyik legegészségesebb étel, ráadásul olcsó is. A mustáros lencse egy olasz alapétel, amit sültek mellé tálalnak – különösen passzol csirke vagy sertés hús mellé. Elkészítése szuper egyszerű – a maradékot egyéb ételekhez is fel lehet használni..
Hozzávalók
- 25dkg barna lencse
- 1 db zellerszár
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek mustár
- 2 ek olívaolaj
- ½ citrom leve
- Só, bors
Elkészítés
- Főzzük fel a lencsét hideg vízben. Adjuk hozzá a fokhagymát és a zellerszárat.
- 35 perc főzés után szűrjük le, dobjuk el a fokhagymát és a zellerszárat, majd mossuk át hideg vízzel. Szűrjük le a vizet alaposan és öntsük át a lencsét egy tálba.
- Adjuk hozzá a mustárt, citromlevet, olívaolajat, és fűszerezzük meg borssal, sóval.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként sült kolbász, virsli vagy egyéb sült hús mellé – de sült-párolt hallal is nagyon finom.
- Felhasználható egyéb ételekhez. Például gyors salátát lehet belőle varázsolni – keverjünk el egy csésze párolt rizst 3 evőkanál mustáros lencsével. Adjunk hozzá 1 apróra vágott salotta hagymát, 1ek apróra vágott grillezett kaliforniai paprikát (vagy grillezett zöldségeket), és 1 ek apróra vágott kovászos uborkát.
- Pizza feltétként is finom lehet.
- A mustáros lencse nem csupán finom, de egészséges is!
Zest.hu