[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tuti egyszerű de nagyszerű köret lehet a következő tört krumpli spenóttal, különösen a tavaszi, nyári grillezések idejében, amely ráadásul egészséges is..
Elkészítés
Hozzávalók
- 50 dkg újkrumpli
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek kapribogyó
- 15 dkg bébi spenót
- Fél citrom
Elkészítés
- A krumplikat megmossuk, ha 4 centinél nagyobbak, akkor félbevágjuk. Hideg, enyhén sós vízben felforraljuk, majd kb 10 percig puhára főzzük.
- Közben a hagymát félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Forró olajban, 5-8 percig puhára sütjük.
- A fokhagymát felaprítjuk, a hagymához adjuk. A kapribogyót lecsepegtetjük, a hagymához adjuk. Egy-két percig kevergetjük.
- A krumplit lecsepegtetjük, a hagymához adjuk. Átkeverjük, majd villával kissé összetördeljük. Hozzáadjuk a megmosott és lecsepegtetett spenótot fedő alatt 1-2 percig pároljuk.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlevet csavarunk rá.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk sültek vagy grillezett húsok, halak köreteként.
- Előre elkészíthető, elég melegen hagyni (lefedve), vagy könnyen felmelegíthető a mikróban, illetve tűzhelyen. Éppen ezért ideális partikra, vendegváró alkalmakra, különösen egy nyári kerti partin.
- A tört krumpli spenóttal nem csupán egy remek köret, de egészséges is, így passzol vegán, vegetáriánus, diétás, egészségtudatos étrendekbe is.
Kapcsolatos cikkek
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]Zest.hu