A következő kínai narancsos csirkecomb nagyon egyszerűen elkészíthető, és ideális nyári grillezésre vagy a kínai újévi ünnepek alatt. Mivel kissé édes, gyerekek, felnőttek is kedvelik..
Hozzávalók
- 8 db csirkecomb (vegyes)
- 1 db narancs
- 2 ek méz
- 1 ek világos nádcukor
- 2 tk kínai ötfűszerpor
- 1 ek kínai szójaszósz (világos)
- 1 ek pirított szezámolaj
Elkészítés
- A narancs héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk.
- Ezeket elkeverjük a többi hozzávalóval.
- A combokat megmossuk, áttöröljük, egy fagyasztózacskóba helyezzük. Leöntjük a keverékkel, a zacskót elkötjük, és a combokat a marinádban átnyomkodjuk. Minimum két órán vagy max 8 órán át a hűtőszekrénybe helyezve pácoljuk. Néha-néha átnyomkodjuk a pácban.
- A húst kivesszük a hűtőből, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A combokat egy tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a páccal,és kb 30-35 percig sütjük.
- 5-10 percig grillsütőn vagy grill serpenyőben ropogósra sütjük a bőrét.
Tippek
- Tálaljuk grillezett vagy sült zöldségekkel, párolt rizzsel. A kínai coleslaw saláta különösen passzol mellé egy kerti grillezés alkalmával.
- Elkészíthető kerti grillsütőn is, de csakis parázson vagy alacsony hőfokon, ugyanis a mézes pác miatt könnyen megég, de nem sül át rendesen.
- A kínai narancsos csirkecomb ideális parti étel, ugyanis is a sütése előre lerendezhető, csupán a grillezés marad feladat a buli alatt, így rengeteg időt megspórolhatunk! Szabadtéri grillezésre is tökéletes.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu