Bár a coleslaw saláta egy amerikai étel, rengeteg nemzetközi verziója létezik. Ilyen a kínai coleslaw saláta, amely roppant egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor szuperül feldob egy grill-partit vagy hidegtálat.
Hozzávalók
- Fél fej fehérkáposzta
- 2 db sárgarépa
- 1 csomag retek
- Fél kígyóuborka
- 6 szál újhagyma
Öntethez
- 4 ek majonéz
- 1 tk szezámolaj
- 1 zöldcitrom leve
- 1 tk kínai ötfűszer keverék
Elkészítés
- A káposztát legyaluljuk.
- A répákat megpucoljuk, durván lereszeljük.
- A retket és újhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Az uborkát félbevágjuk, húsát kikaparjuk, hosszú csíkokra szeleteljük.
- Az előkészített zöldségeket egy nagy keverőtálba szórjuk, letakarjuk. Az öntetet kikeverjük, majd tálalás előtt a zöldségekkel elkeverjük.
Tippek
- Nyáron tálaljuk kínaias grillezett húsok mellé.
- Télen feldob maradék sülteket (pl csirke, pulyka, sonka) egy szendvicsbe töltve.
- Jól mutat egy hidegtál köreteként is, különösen partikon, bulikon, pikniken. Különösen passzol egy kínai parti menübe.
- Csakis jó minőségű majonézt alkalmazzunk – vagy házi készítésűt. Majonéz házilag>>
- A kínai coleslaw egy különleges verzió, nem csípős és nem is extrém, így nyugodtan tálalhatjuk a legtöbb ember számára!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu