Különleges és ünnepi alkalmakra ajánljuk a következő marcipános-cseresznyés tortácskákat. Gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, továbbá nagyon mutatósak is..
Hozzávalók
- 15 dkg kandírozott cseresznye
- 5 dkg marcipán
- 3 dkg darált mandula
- 10 dkg sütőporos liszt
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 2 db tojás
- 10 dkg porcukor
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- 6-8 db cseresznyét félreteszünk. A marcipánt apró kockákra felvágjuk – ezekből is félreteszünk kb egy maréknyit a díszítéshez.
- A maradék cseresznyéket felaprítjuk, majd elkeverjük a mandulával, marcipán darabokkal és 1 kanálnyi liszttel.
- A vajat, cukrot és tojásokat habosra elkeverjük, majd a lisztet fokozatosan hozzászitáljuk. Krémessé keverjük.
- A két keveréket összetöltjük, a tésztát óvatosan elkeverjük, majd kibélelt muffinsütőbe vagy szilikon muffinformákba töltjük.
- Kb 20 percig világosbarnára sütjük.
- A tortácskákat rácson hűlni hagyjuk.
- A cukrot 2-3 teáskanál vízzel elkeverjük, a mázzal a tortácskák tetejét leöntjük – engedjük lecsurogni az oldalán! A tetejükre egy-egy félretett cseresznyét “ragasztunk” és körbeszórjuk a félretett marcipán darabokkal.
Tippek
- Tálaljuk egy délutáni teapartin, ünnepeken (pl anyák napján, húsvékor). Ideális sütemény gyerekzsúrokra is.
- A tésztát ne keverjük túl, így nem reped meg sütés közben a sütik teteje!
- A díszítésben kisgyerekek is szívesen segítenek!
- A cukormázba tehetünk ételszínezéket, így alkalomnak megfelelő sütiket kaphatunk! A cukormáz elhagyható – vagy helyette szórhatunk mandula pelyheket a sütemények tetejére, mielőtt kisütjük őket.
- Marcipános-cseresznyés tortácskák elkészíthetők glutén-mentes lisztkeverékkel és margarinnal is, így tej- és vagy lisztérzékenyek is fogyaszthatják!
Kapcsolatos cikkek
- Muffin receptek
- Egyszerű sütemények
- Angol sütik
- Anyák napi édességek
- Húsvéti sütemények
- Marcipán receptek
- Mandulás sütemények
Zest.hu