Az amerikai palacsinta szuper egyszerűen összedobható, és szezonnak megfelelően könnyen kiegészíthetjük gyümölcsökkel, diókkal, magvakkal. Példa erre az alábbi gesztenyés palacsinta, amely ideális gyors ínyenség a téli ünnepek alatt.
Hozzávalók
- 1 bögre kakaó
- 1 bögre liszt
- 2 kisebb felvert tojás
- 10 dkg gesztenye massza
- Olaj, esetleg cukor
- Tálaláshoz: olvasztott csoki, tejszínhab
Elkészítés
- A hozzávalókat botturmixxal egy kancsóban sűrű tésztává turmixoljuk. Adunk hozzá 1 ek olajat, simára keverjük. Kicsit pihentetjük.
- Palacsintasütőt olajjal vagy vajjal kikenünk, szilikon palacsinta formákba vagy fém karikákba öntjük a tésztát. Amikor a felszínük már nem kocsonyás, a formákat lehúzzuk, a palacsintákat megfordítjuk.
- Csoki szósszal és tejszínhabbal leöntve tálaljuk.
Tippek
- A palacsintákat formák nélkül is kisüthetjük. Mivel sűrű a tészta, nem terjed szét a serpenyőben, így egy kanállal könnyen tudunk szabályos köröket alkotni.
- Ha nincs konyhakész kakaó, adjunk tejhez kakaóport.
- Allergiák: A tej lehet növényi eredetű. A liszt lehet hajdina vagy barnarizs liszt.
- Ha nem dekoráljuk tovább a palacsintákat vagy nem tálaljuk csokoládé szósszal, akkor adjunk a tésztához kevés cukrot, vagy alkalmazzunk édesített gesztenye masszát.
- A gesztenyés palacsinta ideális gyors ünnepi édességek készítéséhez – különösen Halloween-ra, karácsonyra és szilveszterre. A kör alakú palacsintákból nyomjunk ki az ünnepnek megfelelő motívumokat keksz vagy gyurma szaggatóval! Dekoráljuk lekvárral, olvasztott csokival vagy cukormázzal. A képen lázható verzió Halloween partira készült!
Kapcsolatos cikkek
- Amerikai palacsinta
- Gyors és egyszerű sütemények
- Halloween ételek
- Halloween receptek
- Gesztenyés receptek
- Puffancsok
Zest.hu