A következő recept szuper egyszerűen és gyorsan összedobható, ráadásul elkészíthető quinoa-val, rizzsel vagy bulgurral is. A chorizo, zöldborsó és quinoa saláta ideális rohanós vagy lustálkodó napokra. A képen látható verzió quinoa-val készült.
Hozzávalók
- 15 dkg quinoa, kuszkusz vagy bulgur
- 2-3 dl csirkeleves
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg chorizo főzőkolbász
- 5 dkg zöldborsó
- Fél citrom reszelt héja és kicsavart leve
- 2 ek friss bazsalikom levél
Elkészítés
- Ha a zöldborsó fagyasztott, felengedjük.
- A kuszkuszt vagy quinoat a csirkelevessel elkészítjük (kövessük a csomagoláson található utasítást!).
- A kolbászt felszeleteljük, majd az olajban megsütjük. Hozzáadjuk a zöldborsót, 12- percig pároljuk.
- A kuszkuszt villával fellazítjuk. Belekeverjük a citromhéjat és levet, majd hozzáadjuk a kolbászos zöldborsót.
- Ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. Tálalás előtt megszórjuk bazsalikom levéllel.
Tippek
- Rizzsel is elkészíthetjük – kövessük a párolt rizs készítését, persze víz helyett csirke alaplevest alkalmazva. A fenti képen látható verzió quinoaval készült.
- Télen bazsalikom helyett alkalmazhatunk zöldpetrezselymet vagy koriandert is.
- Chorizo helyett magyar, paprikás főzőkolbász is jó a recepthez.
- Figyelem: a quinoa és rizs glutén-mentes, de a kuszkusz és bulgur nem!
- A chorizo, zöldborsó és kuszkusz saláta szuper hétköznapi gyors vacsora lehet vagy ideális hétvégi brunch-ra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu