Kiadós és finom salátákat nagyon egyszerűen lehet készíteni. Példa erre a csicseriborsó, brokkoli és feta saláta, amely se-perc alatt összedobható. Ráadásul szuper egészséges is, amit tálalhatunk köretként vagy főételként is.
Hozzávalók
- 10 dkg ceruzabab
- 10 dkg bimbós brokkoli
- Fél konzerv csicseriborsó (20 dkg)
- 5 szelet olajban eltett aszalt paradicsom
- 2 ek fekete olajbogyó karikák
- 5 dkg mogyoró
- 1 maréknyi petrezselyem zöld
- 10 dkg feta
- 1 citrom
- olívaolaj
Elkészítés
- A zöldbab végeit levágjuk, majd a brokkolival együtt gőz felett megpároljuk, vagy forró vízben blansírozzuk. Hideg víz alatt leöblítjük, lecsurgatjuk.
- A mogyorót felaprítjuk. Az aszalt paradicsomokat vékonyan felszeleteljük. A csicseriborsót lecsepegtetjük.
- Egy keverőtálba töltjük a zöldségeket, olajbogyó és paradicsom szeleteket, mogyoró darabokat és a felaprított zöldfűszert.
- Rámorzsáljuk a fetát, sózzuk, borsozzuk, majd rácsavarjuk a citromot, olajjal leöntjük.
- Elkeverjük, megkóstoljuk, a fűszerezést, öntetet ízlés szerint módosítjuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként grillezett húsok, halak mellé. Mivel előre elkészíthető, így ideális saláta egy nyári grill partira.
- Friss kenyérrel, zsemlével tálalva főétel is lehet – különösen jó brunch-ra, laza ebédre, kímélős vacsorára.
- A mogyorót lecserélhetjük dióra, pekándióra vagy pisztáciára, de pirított fenyőmag is a passzol hozzá.
- Ügyeljünk arra, hogy a zöldségeket ne pároljuk-főzzük túl, harapósan az igazi.
- A csicseriborsó, brokkoli és feta saláta nem csupán szuper egyszerűen összedobható, de egészséges is, különösen ajánljuk diétás, fogyókúrás és egészségtudatos étrendekben.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu