Az angol nemzeti ünnepek egyik legfontosabb dekorációs eleme az angol zászló. Az utcai partik, összejövetelek legnépszerűbb süteménye általában az angol piskóta, így nem csoda, hogy azt is angol zászlóként dekorálják. Az angol zászlós torta ráadásul szuper egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
- 1 adag angol piskóta
- 1 tk vanília esszencia
- Habtejszín vagy vajkrém
- Kékáfonya kb 20 dkg)
- Eper vagy málna (kb 20 dkg)
Elkészítés
- A tésztát a recept alapján elkeverjük, a végén a vanília eszenciát hozzáadjuk, majd 2 négyzet (20x20x4) alakú tepsibe vagy egy 40x20x4 centis lapos, kibélelt tepsibe töltjük.
- A piskótát 180 fokon k kisütjük. 5 percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan rácsra kifordítjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, vagy kikeverjük a vajkrémet (20 dkg puha vajat vagy margarint elkeverünk 20 dkg porcukorral).
- Amikor a piskóta teljesen kihűlt, a tejszínhabbal vagy vajkrémmel lefedjük, a gyümölcsökkel az angol zászló mintáját követve lefedjük.
Tippek
- Tálaljuk angolos délutáni teázás alkalmával vagy angol ünnepeken, partikon – pl a 4 napos gyémánt jubileumi ünnepségéket alatt (a hajófelvonulást nézve), vagy a Wimbledoni tenisz verseny, focimérkőzések, a Londoni olimpiai játékok stb közben.
- Természetes ne feledjünk angol teát tálalni mellé!
- Az angol zászló torta egy szuper egyszerű süti, fél óra alatt elkészíthető.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu