Az omlett az egyik legegyszerűbb étel, amely lehet reggeli, ebéd vagy vacsora. A nyári zöldséges omlett különösen alkalmas nyári, lusta estékre, amikor se időnk, se energiánk nincs a konyhában sürögni-forogni…
Hozzávalók
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg zöldbab
- 1 fej brokkoli
- 6-8 db tojás
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A zöldbabot 3 centis darabokra vágjuk. A brokkoli rózsákat a torzsról letörjük – ha túl nagyok, félbevágjuk.
- A zöldségeket forró, sós vízben 2 percig blansírozzuk, hideg vízzel egyből leöblítjük, lecsurgatjuk.
- Egy nagy tálban a tojásokat felverjük, elkeverjük a zöldségekkel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A sütőben a grillt bekapcsoljuk.
- Egy nagy serpenyőben az olajat felmelegítjük, beleöntjük a tojásos zöldségeket, 20 percig alacsony hőmérsékleten sütjük. Amikor az omlett teteje kocsonyás, grill alá tesszük kb 5 percre.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével.
- Kiegészíthetjük reszelt sajttal a grillezés előtt, vagy tálalás előtt feta sajtot morzsálhatunk rá.
- A zöldségeket variálhatjuk – pl alkalmazhatunk spenótot, fejtett babot, spárgát, futóbabot stb.
- Kiegészíthetjük szezonális zöldfűszerekkel is – pl aprított snidling, bazsalikom, oregánó, petrezselyem zöld, koriander (vagy keverjük a tojásos zöldségbe, vagy tálalás előtt szórjuk az omlettre).
- Lehetőleg friss zöldségekkel készítsük el – de ha nincs, fagyasztott zöldség is megteszi (pl nyári vegyes zöldségek).
- A nyári zöldséges omlett egy meglepően kiadós étel, remek meleg, nyári estékre. Továbbá ideális diétás, karcsúsító és egészséges étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu