A csirkeleves kedvelőinek ajánljuk a következő verziót. A nyári csirkeleves nagyon egyszerűen és csupán 20 perc alatt elkészíthető. A zöldségek változtathatók. Ideális hűvös nyári estékre..
Hozzávalók
- 1 L csirke alaplé
- 1 dkg tárkony
- 4 csirkecomb filé (felső)
- 1 nagy cukkini
- 15 dkg zöldborsó
- 10 dkg bébi spenót
- 3 szál újhagyma
Elkészítés
- Az alaplevest a tárkonnyal forrásponting melegítjük. Hozzáadjuk a húst,15 percig posírozzuk.
- Közben a cukkinit és újhagymát felszeleteljük. A spenótot alaposan átmossuk.
- A levesből kivesszük a húst és a tárkonyt, az utóbbit eldobjuk.
- A levesbe tesszük a cukkini szeleteket és a zöldborsót. Két percig főzzük, majd a spenót leveleket hozzáadjuk. Kb 1-2 percig főzzük.
- Közben húst felszeleteljük, visszatesszük a levesbe.
- A levest tálaljuk, megszórjuk az újhagyma szeletekkel.
Tippek
- Friss zsemlével, kenyérrel tálalva főétel is lehet – de remek előétel egy nyári menüben.
- A zöldségek variálhatók – pl tehetünk bele zöldbabot, spárgát, fejtett babot stb.
- A csirkeleves az egyik legjobb gyógyír nátha, influenza ellen, így a fenti verzió ideális nyári megfázások leküzdésére.
- A nyári csirkeleves egy nagyon egészséges, immunerősítő leves. Remekül passzol diétás és egészséges étrendekbe. Összeturmixolva hatásos fogyókúrás étel.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu